poniedziałek, 3 czerwca 2013

tagliatelle z łososiem i borkułami w śmietanowym sosie


Dzisiaj przed Wami wiosenna i aromatyczna propozycja na szybki obiad.

Tagliatelle z łososiem i brokułami w śmietanowym sosie
  • 200g filetu z łososia
  • 150ml śmietany 18%
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • pół brokuła
  • sól, pieprz
  • olej
Łososia oczyścić osuszyć i lekko posolić. Usmażyć na lekko natłuszczonej lub suchej grillowej patelni. Odłożyć aby lekko przestygł, a następnie rozdzielić na mniejsze kawałki. W czasie kiedy łosoś odpoczywa podsmażamy drobno posiekaną cebulkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Kiedy już zmiękną dodajemy podzielone na mniejsze różyczki brokuły i razem smażymy około 5 minut. Całość zalewamy śmietaną, energicznie mieszamy, dodajemy łososia, chwilę zagrzewamy i doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Podałam ze świeżym tagliatelle domowej roboty.

3 komentarze:

  1. Zbieram się od jakiegoś czasu do zrobienia podobnego dania tyle, że ze szparagami:) Łosoś w połączeniu z brokułami też musi być pyszny

    Pozdrawiam i zapraszam do siebie
    http://gotujebochce.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo wiosennie wygląda, no i domowy makaron - super! M.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...