środa, 8 maja 2013

ciasto czekoladowe z dynią

Ciasto czekoladowe z dynią
  • 250g mąki
  • 50g kakao
  • 100g czekolady białej
  • 100g czekolady mlecznej
  • 100g czekolady gorzkiej
  • 400g surowej dyni
  • 180g cukru
  • 2 jajka
  • 100ml oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli

Dynię obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej, czekoladę pokroić na drobne kawałki. W misce zmieszać mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sól, dodać do tego zmiksowane jajka, cukier i olej. Dokładnie wymieszać  i  dodać dynię i czekoladę, Wymieszać, przełożyć do tortownicy (24cm) i piec 45 minut w 180 stopniach.Upieczone ciasto przecięłam na dwa blaty, przełożyłam mascarpone wymieszanym z bitą śmietaną, 3 łyżkami cukru i truskawkami. Oprószyłam cukrem pudrem.

2 komentarze:

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...