piątek, 22 marca 2013

grzanka z szynką parmeńską, figami i miodem

Mam dzisiaj dla Was kolejną śniadaniową propozycję z figami. Ważne, żeby figi były dojrzałe i słodkie. Mmmm...... ile przyjemności z jedzenia takiego śniadania.....

Grzanka z szynka parmeńską, figami i miodem
  • 1 kajzerka/bułeczka
  • masło
  • 2 plasterki szynki parmeńskiej
  • rukola
  • 1 dojrzała świeża figa
  • płynny miód
Bułeczkę przekroić wzdłuż na pół, posmarować masłem i podpiec w piekarniku - około 10 minut w 180 stopniach. Następnie ułożyć rukolę, szynkę i pokrojona na cząstki figę, całość polać odrobiną płynnego łagodnego miodu.... Boskie!

2 komentarze:

  1. Świetny pomysł na śniadanie z szynką parmeńską, którą uwielbiam,

    OdpowiedzUsuń
  2. Ależ dogadzacie sobie śniadaniowo!!! M.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...