poniedziałek, 11 lutego 2013

chleb sodowy




Bardzo lubię programy Lorraine Pascale i właśnie w jednym z nich piekła chleb sodowy. Prosty, szybki i nie może się nie udać. Zapraszam.

Chleb sodowy
  • 370g mąki pszennej
  • 130g mąki razowej
  • 340g śmietany 12%
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka miodu
Wykonanie jest najprostsze z możliwych. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy a następnie zagniatamy. Na blaszce formujemy bochenek, na wierzchu robimy krzyżyk za pomocą trzonka drewnianej łyżki. 
Pieczemy na posypanej mąką blaszce 25-30 minut w 200 stopniach.

1 komentarz:

  1. Domowy chlebuś, coś pysznego! Skórka wygląda na chrupiącą, mmmmm M.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...