sobota, 26 maja 2012

grillowana cukinia z mozzarellą


Idealny dodatek do grillowanych mięs i ryb, podpatrzony u Kasi. Taka cukinia to strzał w dziesiątkę. Wykonanie: cukinie zalałam wrzątkiem i podgotowałam 8 minut. odstawiłam do przestygnięcia. Nacięłam wzdłuż 3-4 razy. W każdą szczelinę włożyłam po kawałku mozzarelli i posypałam tymiankiem i odrobiną czerwonej czubricy. Na ruszt powędrowały dosłownie na 5 minut. Pycha. (Można oczywiście zrobić je również w piekarniku)

4 komentarze:

  1. mmm, wygląda bardzo fajnie, ładnie i apetycznie. Dla mnie to by nawet mogłoby stanowić danie obiadowe, może jeszcze jakąś kaszę bym dodała.
    Pozdrawiam
    Monika
    P.S. fajnie ci wyszło - dodatek do "miś" a nie mięs ;) misie z grilla ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Cieszę się, że przepis poszedł dalej w świat. :) Wypróbuję z mozzarellą też! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. To musi być dobre! Nie ma innej opcji:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Anonimowy28 maja, 2012

    Pyszne to było!!! Spróbuję w piekarniku. M.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...