wtorek, 29 maja 2012

dorada z koprem włoskim

Kolejna odsłona pieczonej rybki. Tym razem dorada pieczona na koprze włoskim. Dwie ładne wypatroszone dorady, posoliłam, oprószyłam trochę pieprzem, do brzuszków włożyłam po plasterku limonki i trochę kopru. W naczyniu do zapiekania ułożyłam pokrojony na paski koper włoski, skropiłam olejem, ułożyłam na nim rybki, na rybkach plasterki limonki i zapiekłam 20 minut w 180 stopniach.

4 komentarze:

  1. A Ty Olu znowu mnie kusisz pyszną rybą...Od połowy czerwca mam już wolne weekendy, nadrobię rybne zaległości i w sobotę rano będę jeździć po świeżą rybę, dziękuję, że podajesz takie pyszne przepisy na pyszne ryby!

    OdpowiedzUsuń
  2. Cieszę się że Ci się podobają :) Bardzo lubimy rybki i staram się żeby często gościły na naszym stole :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Anonimowy29 maja, 2012

    Na pewno pyszna ta dorada, koper włoski nadaje lekko anyżkowy posmak, do tego liminka....aaaach! M.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...