środa, 4 maja 2011

udka z grilla

Wszystko co dobre szybko się kończy niestety i tak się też stało z majówką. Dwa tygodnie wolnego spędzone z rodziną ładuje akumulatory. Pogoda dopisała, mały się wybiegał - a tak przy okazji, czy ktoś nie wie gdzie się dwulatkom wyjmuje akumulatory albo wymienia na słabsze? Skąd te dzieci czerpią tyle energii? Gdzie mają ukryte te generatory prądu? Jak to możliwe, że w ułamku sekundy są w stanie rozmontować skomplikowane urządzenia, wyjąć z szafy wszystko co ja tam najpierw godzinę układałam, biegać od rana do nocy bez drzemki, bez chwili wyciszenia, a potem wstają jak skowronki o 5 rano, wie ktoś?

Udka z grilla
  • 2 udka na osobę
  • sok z cytryny
  • sok z pół limonki
  • ostra papryka/chilli
  • pieprz
  • sol
  • oliwa
Kurczaka zamarynować, dokładnie nacierając z każdej strony wszystkimi przyprawami i oliwą. Zostawić w spokoju na kilka godzin przed grillowaniem. Piec do przyrumienienia skórki.

2 komentarze:

  1. Anonimowy04 maja, 2011

    udka albo skrzydełka to najprostsze i najszybsze danie z grilla, ale i jedno z najlepszych, prawda? Każda marynata jest dobra, ta z chili i limonką - wyborna! M.

    OdpowiedzUsuń
  2. ja na grillowanie jeszcze troszkę poczekam. póki co wszędzie biały pych jak na złość;(

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...